Osallistujan ohje

Kohteesta Portti
Loikkaa: valikkoon, hakuun

1. Miten Portti toimii?

Arkistojen Portti on arkistojen tarjoama palvelu, jonka tarkoituksena on kertoa mahdollisimman monen suomalaisen arkiston aineistoista ja tehdä aineiston saatavuudesta mahdollisimman helppoa.

Jotta Portti palvelisi käyttäjiään jatkossa yhä paremmin, toivomme kaikkien halukkaiden osallistuvan sen kehitystyöhön. Voit osallistua joko uusia tietoympäristöjä kirjoittamalla tai korjaamalla Portin sisällössä havaitsemiasi virheitä ja puutteita.

Portti on maksutta kaikkien sellaisten arkistojen käytettävissä, joilla on tutkijoiden saatavilla olevia aineistoja ja jotka sitoutuvat sisällöntuotannossa Portin rakenteen noudattamiseen. Mikäli haluat lisätietoja oman organisaatiosi liittämisestä Porttiin, ota yhteyttä Kansallisarkistoon!

2. Miten voin tuottaa Porttiin sisältöä?

Portin sisällöntuottajaksi pääset ottamalla yhteyttä Kansallisarkistoon. Sovitaan yhdessä kirjoituksen aihe, minkä lisäksi saat tarvitsemassasi määrin neuvoja tekstin kirjoittamiseen.

Valmis kirjoitus lisätään kaikkien tarvitsijoiden saataville Porttiin, missä se muodostaa osan kasvavasta arkistoaineistoon liittyvästä tiedon keskittymästä.


3. Miten voin korjata Portissa huomaamani virheen?

Käytä erilaisten virheiden ja vikatilanteiden raportointiin palautelomaketta. Sisältöä kommentoidessasi muista mainita seuraavat seikat:

1. Mitä teemaa tai aineistoa (eli mikä korjattavan kohdan sisältävän sivun nimi on) korjauksesi koskee?

2. Mitä sivulla nyt lukee ja mitä siellä pitäisi lukea? Suorat korjausesitykset ovat käytännöllisempiä kuin yleisen tason toiveet tarvittavasta korjauksesta.

Jos olet jättänyt yhteystietosi, saat ilmoituksen kun korjauspyyntösi on käsitelty.

4. Miten Portti korvaa vaivannäköni?

Arkistojen Portin tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman oikeaa ja tarpeellista tietoa aineistoista ja sen käyttöön saamisesta. Tavoitteena on, että ajan myötä Portista muodostuu yhä parempi tiedon lähde hyvin eritasoisille tiedon tarvitsijoille. Portin tietojen käyttö säilyy tulevaisuudessakin kaikille avoimena ja maksuttomana.

Palvelu ei ikävä kyllä pysty suorittamaan korvausta käyttäjien tekemästä työstä. Toivomme kuitenkin, että yhteiseen hankkeeseen osallistuminen ja kiitolliset kanssakäyttäjät tekevät osallistumisesta mielekkään ja arvokkaan harrastuksen.