Suomi-Seuran henkilökortisto 1819—1858

Kohteesta Portti
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Muista myös nämä

Suomen passivirasto Pietarissa 

Suomen passivirasto piti passinhaltijoista 1800-luvun ensimmäisellä puoliskolla henkilöhakemistoa (Baa Aakkoselliset passinhaltijain luettelot). Sarjasta on säilynyt vain joitain katkelmia. Suomi-Seura kokosi 1950-luvulla passiviraston perusasiakirjojen pohjalta vuodet 1819—1858 kattavan passinhaltijain henkilökortiston. Se on liitetty osaksi passiviraston arkistoa tunnuksella J Suomi-Seuran kortisto.

Kukin henkilökortti sisältää henkilön nimen, syntymäajan, kotipaikan, ammatin sekä hänen perusasiakirjansa numeron. Lisäksi kortissa saattaa olla maininta henkilön kuolinvuodesta, hänen puolisostaan ja hänen lapsistaan.

Digitoitua kortistoa pääsee tutkimaan Astiassa. Aineiston löytää Astian aineistohausta hakusanoilla suomi-seuran henkilökortisto. Kortisto muodostuu kymmenestä aakkosittain etenevästä arkistoyksiköstä. Kunkin arkistoyksikön kohdalla on tiedot sen sisältämien henkilökorttien sukunimien alkukirjaimista. Viimeinen arkistoyksikkö "J:10 Suomi-Seuran kortisto, käyttämättömät kortit (1819-1858)" on jätetty digitoimatta sillä se sisältää tyhjiä käyttämättömiä kortteja.

Siirry Kansallisarkiston asiointipalvelu Astiaan