Ero sivun ”Pöytäkirjojen käytön ohjeistus” versioiden välillä

Kohteesta Portti
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: == Talousosaston pöytäkirjojen hakeminen == Talousosaston pöytäkirjat on sidottu aikajärjestykseen istuntopäivien mukaan. Kunkin toimituskunnan esittelijä esitteli vuorollaan …)
 
p (Suojasi sivun "Pöytäkirjojen käytön ohjeistus" ([Muokkaus=Vain hyväksytyt käyttäjät] (ikuinen) [Siirto=Vain hyväksytyt käyttäjät] (ikuinen)))
(ei mitään eroa)

Versio 28. marraskuuta 2018 kello 09.30

Talousosaston pöytäkirjojen hakeminen

Talousosaston pöytäkirjat on sidottu aikajärjestykseen istuntopäivien mukaan. Kunkin toimituskunnan esittelijä esitteli vuorollaan oman toimituskunnan valmisteltavina olleet asiat. Toimituskuntien päivittäinen esittelyjärjestys vuorotteli. Kirje- ja anomusasioiden pöytäkirjaan viennissä ei tehty jyrkkää eroa, joten asiat ovat sekalaisessa järjestyksessä.

Pöytäkirjoja voi hakea varsinaisen hakemiston avulla, mutta myös diaarit toimivat hakemistoina. Haku aloitetaan Vakka-arkistotietokannan avulla. Katso tarvittaessa aloitusohje diaarien käytön ohjeistuksesta.

Talousosaston registraattorinkonttorin arkistosta valitaan sarja "Ba Pöytäkirjahakemistot". Näkymään avautuu lista vuosittain järjestetyistä arkistoyksiköistä. Valitsemalla listasta tietyn vuoden, saadaan selville, minkä aikavälin jakso sisältää. Esimerkiksi valitsemalla vuoden 1857 ensimmäinen jakso, saadaan selville, että se sisältää päivät 3.1.–31.3. (ks. kuva). Hakemistoa pääsee lukemaan linkin "Aineisto tallennettu digitaaliarkistoon" -kautta.

Senaattihakemisto.jpg

Pöytäkirjahakemisto on aakkosellinen hakemisto, josta selviää käsitellyt asiat ja sivunumero. Vuoden, ajanjakson ja sivunumeron avulla voi hakea pöytäkirjaa samalla tapaa kuin pöytäkirjahakemistoa.

Pöytäkirjan jokainen sivu on jaettu kahteen palstaan. Vasemmanpuoleisella palstalla on esitelty käsiteltävä asia eri vaiheineen. Senaatin asiasta tekemä päätös tai välipäätös on merkitty oikeanpuoleiselle palstalle välittömästi vasemmanpuoleisen palstan viimeisen rivin alapuolelle. Senaatti teki päätöksensä enemmistön mielipiteen mukaisesti. Jokainen senaattori saattoi kuitenkin merkityttää eriävän mielipiteensä pöytäkirjaan. Keisarille meneviin alistuksiin liitettiin mukaan myös vähemmistön mielipide.


Paluu Portin etusivulle

Siirry senaatin talousosaston registraattorinkonttorin sivulle

Siirry senaatin talousosaston toimituskuntien sivulle