Pöytäkirjojen käytön ohjeistus

Kohteesta Portti
Versio hetkellä 17. kesäkuuta 2022 kello 16.06 – tehnyt JEngren (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Talousosaston pöytäkirjojen hakeminen

Talousosaston pöytäkirjat on sidottu aikajärjestykseen istuntopäivien mukaan. Kunkin toimituskunnan esittelijä esitteli vuorollaan oman toimituskunnan valmisteltavina olleet asiat. Toimituskuntien päivittäinen esittelyjärjestys vuorotteli. Kirje- ja anomusasioiden pöytäkirjaan viennissä ei tehty jyrkkää eroa, joten asiat ovat sekalaisessa järjestyksessä.

Pöytäkirjoja voi hakea varsinaisen hakemiston avulla, mutta myös diaarit toimivat hakemistoina. Katso tarvittaessa aloitusohje diaarien käytön ohjeistuksesta.

Astiasta löytyy talousosaston registraattorinkonttorin arkisto, josta valitaan valitaan sarja "Pöytäkirjat" ja tämän jälkeen sarja "Ca Talousosaston yhteisistunto- ja jaostopöytäkirjat (1809-1918)". Näkymään avautuu lista vuosittain järjestetyistä arkistoyksiköistä. Listassa kerrotaan myös se, minkä aikavälin jakso sisältää. Esimerkiksi vuoden 1857 ensimmäinen jakso sisältää päivät 3.1.–31.3.

Pöytäkirjahakemisto on aakkosellinen hakemisto, josta selviää käsitellyt asiat ja sivunumero. Vuoden, ajanjakson ja sivunumeron avulla voi hakea pöytäkirjaa samalla tapaa kuin pöytäkirjahakemistoa.

Pöytäkirjan jokainen sivu on jaettu kahteen palstaan. Vasemmanpuoleisella palstalla on esitelty käsiteltävä asia eri vaiheineen. Senaatin asiasta tekemä päätös tai välipäätös on merkitty oikeanpuoleiselle palstalle välittömästi vasemmanpuoleisen palstan viimeisen rivin alapuolelle. Senaatti teki päätöksensä enemmistön mielipiteen mukaisesti. Jokainen senaattori saattoi kuitenkin merkityttää eriävän mielipiteensä pöytäkirjaan. Keisarille meneviin alistuksiin liitettiin mukaan myös vähemmistön mielipide.


Paluu Portin etusivulle

Siirry senaatin talousosaston registraattorinkonttorin sivulle

Siirry senaatin talousosaston toimituskuntien sivulle