VTK:Tietoja

Kohteesta VTK
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wiki-tietokanta sisältää informaatiota venäläisarkistoista, joissa on Suomen historiaa, suomalaisia ja suomenkielisiä asiakirjoja koskevaa tietoa. Tietokannan tarkoituksena on helpottaa tutkijoiden työtä ja antaa heille käsitys siitä, minkälaisia Suomen historiaan liittyviä aineistoja ja asiakirjoja Venäjän arkistoissa säilytetään sekä mitä aineistoja on jo hankittu Kansallisarkistoon Suomen historiaa koskevien asiakirjojen mikrofilmaushankkeen puitteissa. 

Tietokantaan tullaan lisäämään uusia osioita sen mukaan, kun arkistojen kartoittamista laajennetaan uusille alueille. Tietokantaan tullaan lähiaikoina mahdollisesti lisäämään tietoja seuraavista entisen Neuvostoliiton alueen valtioista: Kazakstan, Latvia, Liettua, Viro ja Ukraina.

Tietokanta muodostuu neljästä osiosta, jotka antavat käsityksen venäläisarkistojen toiminnasta. Lisäksi Suomen historiaan liittyvää aineistoa (esim. suomalaissotavankien valokuvia, Suomen ja Venäjän kulttuurisuhteita koskevia aineistoja) säilyttävät museot on erotettu omaksi osiokseen.
Tietokantaan lisätään jatkuvasti uutta tietoa venäläisarkistoista saaduista, Suomen historiaa koskevista aineistoista.

Sivuston luomisessa on käytetty Venäjän federatiivisten arkistojen ja maakunta-arkistojen asiakirjoja ja materiaaleja sekä tietoja sivustolta Arhivy Rossii  http://www.rusarchives.ru