Pysyvä säilytys

Kohteesta Arkistowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Määritelmä

Pysyvä säilytys on asiakirjatiedon säilyttämistä ilman, että säilyttämiselle on määrätty tarkkaa aikarajaa. Säilytysperspektiivi voi tuolloin olla esim. satoja vuosia. Asiakirjatiedon säilytysajoista päätetään arvonmäärityksen yhteydessä, jolloin asiakirjatieto jaotellaan pysyvästi säilytettävään ja määräajan säilytettävään.Termi ja sen suhteet muihin termeihin

Digitaalisessa muodossa olevan asiakirjatiedon säilyttämisestä ilman, että säilyttämiselle on määrätty tarkkaa aikarajaa käytetään termiä Pitkäaikaissäilyttäminen. Toinen säilyttämisen tyyppi on määräaikainen säilyttäminen.


Aikaisempia määritelmiä

1) Asiakirjojen arvonmäärityksessä ja arkistolaitoksen päätöksissä käytetty ilmaus, jolla tarkoitetaan asiakirjan/tiedon säilyttämistä ilman, että säilyttämiselle on katsottu voitavan asettaa mitään aikarajaa (säilytysperspektiivi satoja vuosia).

Arkistot – yhteiskunnan toimiva muisti 2006

2) Arkistolaitos määrää valtion viranomaisten pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista. Muiden tallenteiden säilytysajoista ja - tavoista on arkistonmuodostajan määrättävä itse.

HE 187/1993 arkistolaiksi